editorial

Ejer du en større hund, og har du brug for at transportere den på regelmæssig basis – for eksempel i forbindelse med jagt, dyrlæge besøg, eller ture til skov og strand? Så bør du anskaffe et hundebur til din bil.

Hvorfor skal jeg købe et hundebur?

Du tænker måske at det er over the top at investere i et hundebur til bilen. Din hund er jo velopdragen, og kan sagtens sidde stille på forsædet ved siden af dig eller ligge på bagsædet mens du transporterer den.

Men her skal du huske at hunden ikke på samme måde som et menneske kan fastspændes i sædet ved hjælp af en sikkerhedssele. Det betyder at hunden i tilfælde af en hård opbremsning vil blive forvandet til et projektil. Sidder huden bag i bilen kan det være direkte livsfarligt for dig.

Selv en relativt let hund vil få tilføjet adskillige kilo til sin vægt på grund af de kræfter der udløses ved en opbremsning eller i forbindelse med et sammenstød. Og hundens overlevelses chancer er i alle tilfælde meget ringe.

image

Der ud over kan en løs hund i bilen, i fald den bliver forskrækket eller pludselig af anden grund kræver din opmærksomhed, hurtigt gå hen og udgøre en fare for din og for andre trafikanters sikkerhed. Derfor er det at installere et hundebur i bilen det eneste forsvarlige valg. Og derfor bør du som ansvarlig hundeejer og bilist sørge for at hunden er anbragt i et sikkert og solidt bur bag i bilen under kørsel.

Vælg det rette hundebur, som passer til både hund og bil

Hvis du vil være helt sikker på at vælge det rette hundebur helt fra begyndelsen bør du tage udgangspunkt i såvel hundes størrelse som bilens mærke model og type.

Hos Billiga-Hundburar.se kan du finde hundebure i alle størrelser og udformninger – se dem alle på https://billiga-hundburar.se/.