editorial

Forestil dig lige din livret foran dig, og du ikke har spist hele dagen!

Det er her, at øjnene kan klare mere, end hvad maven kan indeholde, for vi mennesker er også dyr, som der går efter at overleve, og vi skal have mad og vand for at overleve.

Derfor sætter kroppen ind med nogle instinkter, der siger, at når vi ikke har spist så længe, så er det med at spise så meget, som vi kan, for vi ved ikke, hvornår vi kan spise igen, og måske er der andre, der vil tage den mad fra os – det er ren overlevelse.

Heldigvis kan vi mennesker (som regel) finde ud af at stoppe i tide, så vi ikke får overspist os, og dagen efter er vi ikke lige så begejstret for den samme livret, eller måske spiser vi bare mindre af den – og den tredje dag vil vi gerne have lidt afveksling.

Sådan er det ikke altid med hunde.

image

Hunde kender ikke altid til at stoppe med at spise hundefoder

Der er en grund til, at man får anvist, hvor meget og hvor tit man skal give en hund hundefoder i portioner, for ellers kan det gå galt.

Hvis man ikke selv har haft sådan en, så kender vi nok nogle mennesker med en hund, der er en regulær grovæder, som der kan spise maden så hurtigt, at det næsten er væk, før man når at blinke.

Og det samme gentager sig flere gange om dagen, hver dag, året rundt.

Disse hunde piber ikke efter variationer som os mennesker, og de kan vitterligt spise sig selv ihjel, hvis de fik mulighed for det.

Derfor skal man huske at gemme hundefoderet væk, også når man er på ferie med hunden, så dyret ikke kan få adgang til maden og indtage det hele med det samme.

Selv de kræsne hunde kan finde på at gøre det måske midt om natten.